Hiba
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

Vezetőség

Vő András

Vő András2001-ben, fiaimmal kezdtem el a motorcsónaksporttal foglalkozni, 2002 tavaszán pedig már versenyeztünk is, egyre jobban és jobban belemerülve e sportágba. Két évre rá, 2004-ben a Magyar Motorcsónak Szövetség elnökségébe választottak be mint elnökségi tagot, s az ott végzett munkám sikerességének eredményeként 2005-től a Magyar Motoros Vízisport Szövetség és annak alszövetsége, a Magyar Motorcsónak Szövetség alelnöki tisztségét töltöm be. E szövetségeken belüli fő területeim a nemzetközi kapcsolatépítés és a formula-kategóriák biztonságtechnikai részének felügyelete. Ezeket tartom legfontosabb feladatomnak, ezekkel foglalkozom a legtöbbet.

A bajai verseny rendezésének gondolata 2006-ban merült fel bennünk először,, mert szerettük volna visszahozni a '80-as, '90-es évek versenyeinek hangulatát. Mivel egy világverseny megrendezésének ideje a megrendezést megelőző két évben dől el, így az első reális időpont 2009 nyarára esett. De egy ilyen versenysorozat csak akkor válhat ismertté, ha minden évben megrendezésre kerül. Így hagyományt teremtettünk, és évről évre július első hétvégéjén a motorcsónaksporté a főszerep Baján, a Duna vizén. A 2010-ben megalakult Vő Racing Team Kft. ügyvezető igazgatójaként feladatomnak tekintem a hazai csapat menedzselését és működésének hosszú távú biztosítását.


Pfeil Zoltán

Pfeil ZoltánA motorcsónaksporttal 17 évesen kerültem először kapcsolatba mint  OSH ifjúsági kategóriás versenyző, majd négy éven át szerelőként tevékenykedtem Budapesten, Sarkadi Sándor csapatában. 1991-től újra bajai színekben indultam, ahol Eb harmadik és vb második címet szereztem, majd 1996-ban Európa-bajnoki második és világbajnoki első helyezettként zártam az idényt O-350-es kategóriában. A kategória többszörös magyar bajnoka voltam, számos nemzetközi versenyhelyezéssel. 1997 és 2000 között már katamarán hajótesttel versenyeztem az O-500-as és O-700-as kategóriákban, általában a kontinens- és világversenyek első hat helyezettje között, valamint az 500-asok a nemzeti bajnokságának dobogóján.

Ezekért az eredményekért érdemeltem ki 2005-ben a "Bács-Kiskun Megye Sportjáért Érdemérem" kitüntetést, illetve korábban "A Megye Legjobb Sportolója" díjat.

2001-ben fejeztem be versenyzői pályafutásomat az egyesületben. Azóta az EDF Démász Spartacus SC motorcsónak szakosztályának vezetőjeként tevékenykedtem. 2010-től kezdve a Vő Racing Team Kft. ügyvezető igazgatójaként veszek részt a bajai versenyzők támogatásában és a verseny szervezésében.


Germán Szandra

Kapcsolatom e sportággal és a verseny szervezésével a 2009-es évben kezdődött.

A PTE Természettudományi Karának rekreációszervező és egészségfejlesztő Msc szakos hallgatójaként kerestem gyakorlati helyet, és így találtam rá a verseny lebonyolítását végző teamre. Tanulmányaimba tökéletesen illeszkedik a sporteseményekkel kapcsolatos szervező munka, mindemellett a sporthoz fűződő viszonyom gyerekkorom óta szoros, két tánccsoportnak is tagja vagyok immáron 10 éve, egyiknek művészeti vezetője is 2008 óta. Ezen kívül aerobik-edzőként is tevékenykedem.

A Vő Racing Team egész évi sikeres működésében mint sportasszisztens veszek részt, illetve a bajai verseny szervezési munkálataival foglalkozom.

Főszponzor - Axiál Kft.

Szponzor - Manax Kft.
Szponzor - UIM
Szponzor - Baja város
Szponzor - Híd-konzol
Szponzor - Hollóháza
Magyar Motorcsónak Szövetség
Faber