Hiba
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

Bemutatkozás - a csapat

Csapatunk működését, hazai és külföldi versenyeken való szereplését 2002-ben kezdte meg, miután 2001-es évben a bajai veterán Európa- és világbajnok motorcsónakosok bemutatóján ízelítőt kaptunk ebből a sportágból. Abban az időben a 12 éves Vő ViktorVő Viktor és a 9 éves Vő Kornél junior kategóriában indultak a JT-250-sek között a Bajai Spartacus Vízügy SC színeiben. A csapatot többek között Tubákos Iván, Pfeil Zoltán és Bognár Tamás, a sportág helyi nagyjai készítették fel az első versenyre, mely június 8-9-én volt Ercsiben.

Itt a két JT-250-es fiú még minden tuning nélküli, gyári alapmotorokkal indult, nem úgy, mint a mezőny többi tagja. Azonban a sokat tapasztalt "nagyok" taktikai tanácsait bölcsen megfogadva szálltak vízre, és élete első versenyén Viktor a dobogó 3. fokára állhatott fel, Kornél az 5. helyen végzett. Ezen kategóriában töltött négy év alatt többször értek el szép eredményeket a magyar bajnokságban, és a külföldi versenyeken is sikerült a dobogó mindhárom fokának élményével gazdagodniuk.

Vő KornélMiután 2005-ben kinőttek a junior kategóriából, eggyel nagyobb hajóosztályba kerültek, ahol már a hajóban hasalva kellett teljesíteni a versenytávot. Ez volt a Forma-125-ös kategória. A 2006-os évtől új szerelőkkel gazdagodott a csapat, így Viktornak édesapja, Vő András és Sinkovits István szerel, míg Kornélnak Tubákos Iván és Csuvár Alex.

Évente járt a csapat Olaszországba, Németországba, Lengyelországba, Svédországba vagy épp Finnországba, ahol összemérhették tudásukat más országok versenyzőivel.

Kipróbálták magukat a fiúk egy kategóriával feljebb is, a Formula-175-ben. A sportba fektetett komoly munka meghozta eredményét, mikor 2008-ban az USÁ-ban Viktor 3. helyezést ért el a 175 cm3-es kategória világbajnokságán, 2009-ben pedig világbajnoki 4. helyezett lett. De Kornél sem panaszkodhat világkupa 3. és világbajnoki 6. helyezéseivel a 125 cm3-sek között. Ezek az eredmények nagy lökést adtak a folytatáshoz.

Még 2006-ban született meg a gondolata egy hazai, helyi verseny megrendezésének is, ezáltal sok év után újra elhozva a motorcsónak-fergeteget a bajai vizekre. Így Vő András beadta Baja pályázatát a Nemzetközi Motorcsónak Szövetségnek, és sikerült is elnyerni a versenyszervezés jogát 2009 júniusára. A csapatot és a bajai versenyt is támogató Axiál Kft. után kapta nevét a verseny: Axiál Magyar Nagydíj Motorcsónak Európa- és Világbajnokság. Ezt a nevet megőrizve hagyományteremtő célzattal 2010-ben és 2011-ben is megrendeztük a bajnokságot három kategóriában, és mindkét évben sikeres, programokkal teli hétvégét tudhattunk magunk mögött.

Újabb versenyzők csatlakoztak 2010-től csapatunkhoz Hencz Attila és  a 2011-ben a Forma-500-at megnyert Hencz Róbert személyében. Bodor Péter pedig 2010-2011-ben képviselte színeinket az F-250-es kategóriában.

2011 végén páratlan lehetőség nyílt meg Vő Viktor és Vő Kornél előtt: Magyarországot képviselve indulhattak a F1 H2O Nations Cup ("Nemzetek Kupája") széria első versenyén.

2012-ben pedig a Vő-fiúk a F-4S kategória versenyein is indulhatnak, versenyenként egymást váltva a Mad Croc csapat hajójában.

Nagy örömünkre 2012-ben így már HÉT kategóriában is szurkolhatunk a hazai versenyzőknek: Vő Viktor, Vő Kornél a F-4S kategóriában, a Nations Cupban, illetve 125 és 175 köbcentiben,  Hencz Attila a 125 és 175, Hencz Róbert pedig az 500 és 700 köbcentis kategóriában küzdhet ellenfeleivel.

Főszponzor - Axiál Kft.

Szponzor - Manax Kft.
Szponzor - UIM
Szponzor - Baja város
Szponzor - Híd-konzol
Szponzor - Hollóháza
Magyar Motorcsónak Szövetség
Faber